Tips voor jonge sporters

Heb je jonge sporters in je gezin? Het voeden van sporters vereist kennis en planning. Ze hebben niet alleen voor energie en het herstellen van een training een optimale voeding nodig, maar de voeding moet ook voldoen aan wat ze nodig hebben voor de groei. Geef je kinderen extra energie met de voedingsstoffen, die ze nodig hebben, door ze voor en na de training of op de speldag met z’n alles gezond te eten. Geef eventueel aanvullingen op de voeding door gebruik te maken van supplementen.

Voeding voor mensen die dagelijks sporten

  • Focus op koolhydraten voor energie. Kies volkoren brood, crackers, ontbijtgranen, pasta en aardappelen voor blijvende energie. Bewaar sportdranken voor een energieboost tijdens duursporten of trainingssessies van meer dan een uur.
  • Verspreid eiwitrijk voedsel. Actieve lichamen hebben om de groei te kunnen ondersteunen en hardwerkende spieren op te bouwen en te herstellen eiwitten nodig. Jonge sporters moeten eiwitproducten over de hele dag verspreiden, ze bij elke maaltijd eten en de meeste snacks moeten uit eieren en volkoren toast met fruit bij het ontbijt of een sandwich met natriumarme delicatessen op volkoren brood met yoghurt en rauwe groenten voor de lunch bestaan. Plantaardige eiwitten zoals tofu en bonen zijn ook geweldige keuzes.
  • Wees voorzichtig met vet voedsel.Vet voedsel vertraagt ​​de spijsvertering, wat niet ideaal is voor een sporter, die een wedstrijd voor de boeg heeft. Vettig, gefrituurd voedsel en vette desserts verzadigen snel en kunnen de sporter zich moe en traag laten voelen. Sla voor een training de patat of de pizza over en eet licht voedsel. Focus tijdens je voedsel op zoveel mogelijk chiazaden – supplemententopper.
  • Eet met voedselveiligheid in gedachten. Niets zal een sporter meer vertragen dan voedselvergiftiging – met maagkrampen, misselijkheid, braken of diarree na het eten. Zorg ervoor om bederf te voorkomen dat je snacks op de juiste temperatuur bewaart. Bewaar kaas, yoghurt, vlees, eieren en salades gemaakt met mayonaise in een koelkast of koel. Items zoals noten, mueslirepen en ongeschild fruit kunnen zonder probleem in een sporttas worden bewaard.
  • Drink voldoende vloeistoffen. Goede hydratatie zou vroeg op de dag, voordat kinderen zelfs maar op het speelveld stappen, moeten beginnen. Blijf gehydrateerd door gedurende de dag voorafgaand aan een spel veel water te drinken, vooral in de twee tot drie uur vóór de speeltijd. Blijf ook tijdens het spel drinken (ongeveer 1/2 kopje om de 15 minuten) en daarna om te hydrateren na het zweten. Water moet nog steeds het belangrijkste drankje voor kinderen zijn voor oefeningen die minder dan 60 minuten duren. Trainingssessies van meer dan een uur vereisen mogelijk een sportdrank ter vervanging van de verloren elektrolyten door zwaar zweten.
  • Tijd is alles.Wanneer je eet, is net zo belangrijk als wat je eet. Je lichaam heeft twee tot drie uur nodig om een ​​normale maaltijd zoals ontbijt of lunch voor een sportevenement te verteren, terwijl een klein hapje zoals een mueslireep 30 minuten tot 1 uur van tevoren kan worden gegeten. Eet stevige maaltijden, maar eet niet te veel en houd je snacks lichter naarmate je dichter bij de speeltijd komt.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *